Tarife contabilitate

Telefon rapid pentru ofertare: 0742.010.099

Contacteaza-ne:

Punct de lucru:
- Cotroceni Business Center, Bd. Iuliu Maniu, nr 7, Corp U, Etaj 5 (intersectia Vasile Milea cu Iuliu Maniu)

Pentru estimari de pret si intrebari tehnice:
Expert Contabil autorizat CECCAR
Olaru Ecaterina

0742.010.099
[email protected]

Pentru programare la sediu: 0742.010.099

Vezi harta detaliata Vezi preturi

Siguranta

Documentele financiar contabile sunt tinute cronologic si predate o data pe an. Efectuam backup saptamanal la programele de contabilitate folosite.

Confidentialitate

Documentele importante, declaratiile depuse fizic la Administratia Financiara le pastram in format electronic, iar orginalele sunt predate.

Experienta

Avem clienti din domenii diferite de activitate: publicitate, servicii medicale/stomatologice, cabinete de avocatura, comert cu amanuntul, consultanta, constructii, servicii de taximetrie

Contabilitate financiara gestiune

Desi de multe ori intalnim formularea contabilitate financiara si de gestiune, cele doua sunt distincte si prezinta particularitati una comparativ cu cealalta. Astfel, contabilitatea financiara vizeaza utilizatorii externi, ca si actionari, in timp ce contabilitatea de gestiune este destinata utilizatorilor interni de tip manageri.
Cele doua ramuri ale contabilitatii se diferentiaza atunci cand vine vorba de scop. Astfel, contabilitatea financiara va furniza informatii referitoare la profitabilitate catre utilizatorii externi, cum ar fi autoritatile de reglementare financiara sau guvernul. Pe de alta parte, contabilitatea de gestiune va furniza informatii pentru utilizatori interni, in special managerii aflati la diverse niveluri.
Diferente apar si atunci cand vine vorba de cerintele legale. Astfel, contabilitatea de gestiune nu prezinta o obligativitate legala, deoarece informatiile si rapoartele generate sunt destinate mediului din interiorul companiei. In schimb, contabilitatea financiara se adreseaza utilizatorilor externi si este necesara din punct de vedere legal.
In ceea ce priveste rapoartele contabile, acestea vor fi diferite atunci cand vorbim despre cele doua ramuri. In cazul contabilitatii de gestiune, rapoartele pot fi realizate intr-un timp mai scurt, la cerere, fara sa respecte niste cerinte stricte. In schimb, in cazul contabilitatii financiare, rapoartele vor fi realizate pe baza unor standarde, cum ar fi Standardele Internationale ale Raportarii Financiare (IFRS) si Standardele Internationale de Contabilitate (IAS).
Cele doua tipuri de rapoarte se mai diferentiaza si in functie de tipul de continut. Astfel, contabilitatea financiara nu va include date fara o valoare monetara, in timp ce contabilitatea de gestiune se raporteaza si la marimea stocului, practic si informatie non-monetara.
Contabilitatea de gestiune va acoperi o perioada mai larga de timp, incluzand atat trecutul, prezentul, cat si viitorul, deoarece ea este folosita si pentru realizarea de previziuni. In schimb, contabilitatea financiara se raporteaza strict la operatiunile financiare desfasurate pe o perioada delimitata de timp.